René/En lykkelig far og mand

8 år! Så lang tid skulle der gå før jeg igen fik mit liv tilbage
I 2006 var jeg på vej hjem fra arbejde som så ofte før, det sneede en del og jeg havde ikke fået skiftet til vinterdæk. Et højresving skulle vise sig at blive starten på mange års kroniske smerter i hoved og rygge/nakke regionen. Bilen skrider ud med små 50 kmt. , jeg prøver at rette den op, men et skilt sætter en brat stopper for det. Her holder jeg lettere chokeret og med en smadret bil, men er ikke umiddelbart kommet til skade.

De efterfølgende dage tiltager smerterne, hovedpinen er vedvarende og spændingerne i nakken bliver værre og værre. Lægen opsøges og ”diagnosen” piskesmæld bliver stillet. Kender intet til det, men bliver lovet at det typisk går væk indenfor 14 dage – jeg går derfra fortrøstningsfuld.

Efter en måned er det endnu ikke gået over, tværtimod. Jeg er begyndt at besvime dagligt pga. smerterne i hovedet, hvilket naturligvis kommer som et chok for min nærmeste familie, da de aldrig har set mig sådan før. Jeg opsøger igen lægen og denne gang bliver jeg henvist til en CT og MR scanning i Aarhus. Det er med blandede følelser – på den ene side håbede jeg scanningerne viste noget, så en diagnose kunne stiles – på den anden side var jeg også en smule bekymret.

Igennem det næste år forvandlede mit liv sig fra en meget aktiv mand med et stort netværk, til en mand der lukkede sig mere og mere inde i sig selv, og efterhånden druknede i smertestillende medicin.
Jeg spillede ikke fodbold med gutterne mere, meldte afbud til fødselsdage, familiefester, arrangementer m.m. smerterne var simpelthen for voldsomme og havde heller ikke den store trang til at skulle besvime foran familie og venner – de vidste nemlig intet. Udadtil skulle jeg stadigvæk fremstå som manden med det store overskud

To år blev til tre – situationen var stadigvæk trist. Jeg var blevet opgivet af diverse fagfolk som kiropraktorer, akupunktører, zoneterapeuter, fysioterapeuter og endda et professionelt smertecenter, samtidig havde en overlæge fra Aarhus meddelt mig at jeg skulle leve med piskesmældet og dets gener resten af mine dage. Ikke just opløftende nyheder, for hvad nu?!

Efter UTALLIGE besøg hos diverse behandlingsformer som akupunktør, kranio sekral og ”heksedoktorer” uden virkning, blev jeg til sidst visiteret til fleksjob. Et slag i hovedet for manden med de store karrieredrømme.

Årerne gik, jeg havde meget svært ved at acceptere min titel som ”fleksjobber”. Jeg var ikke en vigtig del af virksomheden, gik tidligt og derfor også glip af det sociale på arbejdspladen, men vigtigst af alt, så var jeg nu ikke en del af kernen, beslutningstagerne, jeg havde intet at skulle have sagt.

I 2014 bliver jeg ramt af en stor depression med voldsomme selvmordstanker. Jeg føler mig ikke tilstrækkelig, er ikke glad for livet og udsigterne til fremtiden. Hvis jeg skulle leve et sådan liv resten af min tid, kunne det være lige meget. Min hustru fanger signalerne og får mig indlagt med det samme. Hun gør samtidig et sidste forsøg på at finde en behandlingsform som kan ”kurere” mig.

Hun falder tilfældigvis over en artikel omhandlende en ny behandlingsform (i hvert fald for os) Body SDS. Med denne havde der været meget positive resultater af folk med piskesmæld.

Vi gik straks i gang med at undersøge muligheden samt finde en behandler. Lykkeligvis finder jeg Lene Grøn som har bopæl mindre end 30 km. fra min og jeg får booket en tid hurtigst muligt – jeg havde været parat til at rejse til Amerika!

Allerede efter første behandling kunne jeg mærke dette var anderledes end alle de andre behandlingsformer jeg havde stiftet bekendtskab med.
Lene var utrolig grundig og forklarede mig punkt for punkt hvad det var hun gjorde, og ikke mindst, hvad det gjorde for min krop. Hun var også selvsikker ”Jeg tror 3 behandlinger er nok” fortalte hun, kunne ikke tro hvad jeg hørte og tænkte nok også ”Ja ja, det var jeg blevet lovet før – lad os nu se”

Efter behandling nr. 2 havde jeg ikke haft det så godt i otte år. Hovedpinen var næsten væk og jeg havde fået alt mit overskud tilbage. Dette betød at min hustru igen havde fået sin mand tilbage, en mand som igen kunne slå græs, passe barn, køre bil, deltage i diverse arrangementer m.m. – vores nyfødte søn en far som kunne deltage aktivt og være hans legekammerat

Behandling nr. 3 gjorde mig stort set smertefri og jeg igen kunne søge fuldtidsstillinger og spille fodbold samt golf med gutterne.

Havde det ikke været for min fantastiske hustrus utrolig tålmodighed samt Lene Grøns ekspertise, tør jeg ikke tænke på hvordan fremtiden var blevet for mig og min familie.

/En lykkelig far og mand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *