Lars Vejle

Lene Grøn har lært mig bevidst at tale om mig selv i jeg-form og ikke man-form. Det har været sundt for selvtilliden og en god begyndelse på den proces, hun har guidet mig igennem.

Jeg står ”lidt før midt i mit liv” i en alder af 41. Pludselig oplever jeg at miste kontrollen fysisk over kroppen. Det første angstanfald er uventet og modbydeligt. Jeg troede, at jeg skulle dø – helt konkret.

Lægerne forsikrer, at hjertet og de andre vitale dele fungerer – ikke noget at være bange for. Men kontrollen er væk. Angsten kommer snigende af sig selv, når jeg mindst venter det. Jeg kender ikke mig selv mere.

Den praktiserende læge henviser til psykolog. Første opgave er at finde den rigtige i det røde ocean af muligheder i nærområdet. Den valgte kradser erfarent i min overflade og får nogle ting frem i lyset. Otte gode standardbehandlinger gav mig indsigt i angstens væsen – men ikke i mit eget.

Akupunktur, yoga- og meditationskurser har været gode følgesvende. Men angsten lurer nærmest konstant under overfladen.

I min søgen efter kvalificeret hjælp til at finde tilbage til mit eget jeg, som jeg bestemmer over, falder jeg tilfældigt… over en bog om Body-SDS. Straks går jeg på jagt efter en behandler i nærheden – og finder Lene.

”Når folk har været omkring i systemet og ikke rigtig kan komme videre, kommer de til mig”, fortæller Lene og griner på sin helt egen, underfundige måde. Det varer ikke længe før jeg opfatter, at jeg her er kommet i kompetente menneskehænder. Her er jeg ikke blot et nummer. Her bliver jeg opfattet som et medmenneske med en problemstilling, der skal graves dybt i.

På en måde, som jeg ikke har oplevet tidligere spørger Lene ind til mig og leder i mit sind efter dét, der gør mig angst. – Det jeg ikke selv kan finde.

”Vi skal finde det og vi skal møde det – sammen. Uden at møde det, kan vi ikke gøre noget ved det.”

I et forløb over flere sessioner af psykoterapi og ”fuld-krops-zoneterapi” (BodySDS) oplever jeg min krop og psyke reagere og åbne sig på måder, jeg aldrig har prøvet før. Lenes terapi og teknikker er meget personlige. Hun formår at trænge ind og finde arnestederne til de bål, jeg ikke selv kan kontrollere. De steder, hvor kroppen er bange, som hun udstykker det.

Lene engagerer sig dybt i behandlingen både fysisk og spirituelt. Hun har formået at lade mig møde dæmonen i min sjæl. Nu er jeg ikke angst for den længere. Jeg kender den. Og det stopper ikke her. Jeg har lært fysiske kneb til at forebygge og afhjælpe akutte, angstfyldte tilstande i mig. Og ikke mindst har jeg lært at overgive det, jeg føler overbebyrdende til universet… Du behøver ikke klare alting selv!

Lene Grøn har med sin indlevelse i mig og min livssituation fået mig tilbage på sporet i mit liv. Hun har bland meget fået mig til at indse nødvendigheden i at sælge mit firma og stå uden job – for at komme tilbage til mit jeg, og få det godt i livet igen.

Sammen kastede vi min – bevidst og med overlæg – brudte karriere op i universet og oplevede løsningen finde mig – nærmest af sig selv.

Lene laver ikke symptombehandling – hun finder ind til sagens kerne og formår at stille noget op.

Lars, Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *